Skip to main content
search

Elite Hotels moderniserar TV-upplevelsen på alla sina hotell

Den svenska hotell koncernen med sina 41 luxuösa hotell valde Nonius för att kunna erbjuda den senaste TV tekniken till sina gäster

 

Elite Hotels är kända för att erbjuda bekvämlighet och innovation på sina luxuösa hotell över hela landet. Deras 41 hotell som är spridda över hela Sverige kombinerar tradition med modern teknik för att erbjuda en extraordinär gästupplevelse. Elite Hotels har valt att samarbeta med Nonius som har tillhandahållit ett kraftfullt paket med lösningar, såsom Cast, TV-system, Huvudcentral, TV-Kanaler och en Mobilapp till deras senaste flaggskeppshotell.

Värdefullt partnerskap för att kunna erbjuda toppmodern Nordisk TV-underhållning

Elite Hotels valde att starta ett samarbete med Nonius när de letade efter den senaste tekniken gällande underhållning för sina gäster. För att hitta den bästa TV-lösningen för hela koncernen, kunde Nonius tillhandahålla skräddarsydda lösningar för varje enskilt hotell, tillsammans med strukturerade samarbeten med viktiga företag i Norden för att erbjuda högkvalitativ service till alla gäster som reser i Sverige. 

Detta innebär att alla Elite Hotels gäster kan njuta av det bästa nordiska TV-innehållet från Allente och streama sina egna program, såsom Netflix, HBO och mycket mer, genom Nonius Cast eller Philips MediaSuite TV med inbyggd Chromecast. Vissa hotell är utrustade med Philips CMND Server, som är sömlöst integrerad i vår Cast-lösning genom vår Integrations Hub för att erbjuda en interaktiv TV-upplevelse. Andra hotell har installerat vår molnbaserade lösning, Nonius Cloud TV.

Nonius är också engagerade i att uppgradera alla TV-apparater på Elite-hotel : detta är en pågående process. Hotell över hela landet kommer att uppdateras när den gamla lösningen på  befintliga hotel behöver uppdateras, i ett försök att fortsätta erbjuda den modernaste TV-underhållningen på marknaden.

The Wood Hotel: Elites syn på hållbarhet och skandinavisk rustik design

En av världens högsta träbyggnader, The Wood Hotel är Elites största hållbarhetsprojekt, byggt av organiskt material från lokala skogar. Känslan i rummen och den avslappnade miljön som skandinavisk design och Vana Spa erbjuder högst upp i byggnaden inspirerade Nonius att ta en annan inställning till tekniska lösningar.

För att se till att TV:n på rummet matchade trä atmosfären och den låga miljöpåverkans strategin, valde vi Philips MediaSuite TV med inbyggd Chromecast och skapade ett personligt innehåll, driven av Nonius Cloud TV-lösningen. Detta beslut innebar mindre hårdvara i rummet och i fastigheten samtidigt som det erbjöd all underhållning och innehåll som behövs för en minnesvärd vistelse.

Ad Astra by Elite: koncernens flaggskeppshotell i Snäckviken

När Elite kom till Nonius med projektet för deras nya premium hotell med medelhavskänsla bara 20 minuter från Stockholm gick vi direkt ombord. Med den stora öppningen planerad till senhösten 2022 kommer Ad Astra att vara beredd att erbjuda all den lyx och bekvämlighet gästerna söker.

Vi har utvecklat en hotellapp med varumärken som gör att gästerna kan fördjupa sig i Ad Astra-upplevelsen redan innan resan börjar och se till att de har all information om bekvämligheter med bara några klick. Med en kommande integration med Open POS och Adyen Payment gateway ser vi till att matbeställningen sköts för smidig drift i hotellets restaurang, poolområden och rumsservice. Nenda TV & Entertainment-integrationen kommer också att erbjuda personlig högkvalitativ TV-underhållning på rummet för alla smaker.

Inte bara gäster kan njuta av alla fördelar med personliga tekniska lösningar på alla Elite Hotels-enheter. Personal och ledning kan också få ut det mesta av integrerade lösningar med sitt PMS-val, Infor, vilket innebär optimerade processer, ökade intäkter och mer tid att ta hand om gästernas behov.

Nonius har haft nöjet att arbeta med Elite sedan 2020 och under hela denna tid har de haft full assistans från vårt nordiska kontor, samt 24/7 teknisk distanssupport och lokal support på begäran.

"Vi på Nonius är oerhört stolta över att ha Elite Hotels som kund, våra varumärken matchar varandra som hand i handske! Att kunna vara med och utveckla och modernisera alla Elite Hotels fantastiska hotell är ett styrketecken för oss när vi etablerar oss på den Nordiska marknaden. Ser fram emot ett långt och trevligt samarbete där fokus alltid ligger på gästen och dennes önskemål om den digitala gäst resan!"

Filip HectorVD för Nonius Nordics